Het stereotype hacker

Zodra de term hacker valt, denkt het merendeel van de mensen aan een puisterig jong ergens achter in zijn tienerjaren. Vooral in hokjes blijven denken zou ik zeggen, dan kun je tenminste de andere mensen op deze wereld gewoon blijven vertrouwen.

We kunnen hier ook de parallel trekken naar de analoge wereld. Een crimineel, een overvaller, een inbreker, we kunnen wel denken in stereotypen maar je kunt ze aan de blauwe (of bruine) ogen echt niet zomaar herkennen.

Hoewel het natuurlijk geen super technische hack is (de meeste hackers zullen hierom lachen en zullen vinden dat het een schande is voor hun kennis en hun naam), maar goed. Ook dit kunnen we als hack zien, blijkbaar:
In Amerika is een 19-jarige vrouw aangeklaagd wegens het hacken van een e-mailaccount en het stelen van naaktfoto’s. Leah Ayers zou hebben ingebroken op het account van Playboy playmate Brittany Binger en daar naaktfoto’s van haar vriend Grady Sizemore hebben gestolen. Sizemore is een Major League Baseball-ster die voor de Cleveland Indians speelt. Hij had met een mobiele telefoon foto’s van zichzelf gemaakt en naar Binger gemaild. Ayers zou de vijftien gestolen foto’s vervolgens via het internet hebben verspreid (bron).

Is dit het beeld dat u heeft van de typische hacker? Ik niet in ieder geval.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.