Website voor veilig internetten gehackt

Een website van de Bahreinse telecomwaakhond die veilig internetten moet bevorderen, was gisteren het doelwit van hackers. Aanvallers wisten toegang tot de website safesurf.bh te krijgen en defaceden de pagina, waarop alleen een zwarte achtergrond met een doodshoofd en de tekst “[+] P4TI_hackers was were [+]. Indonesian hacker team” te zien was. Na een aantal uur was het probleem opgelost (bron).

Ai, dat is natuurlijk pijnlijk. Probeer je mensen er juist op te wijzen hoe ze veilig kunnen internetten, wordt je zelf het slachtoffer. Hoge bomen vangen veel wind zullen we maar zeggen. En natuurlijk kunnen we zeggen dat ze de beveiliging dan maar beter op orde hadden moeten hebben, maar is dat wel terecht?

Kan niet iedere website uiteindelijk platgelegd worden? Ik denk het wel. Helaas is het zo dat het voor dit soort sites dan nieuws wordt maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we geen initiatieven moeten nemen om mensen te wijzen op veilig internet. En laten we eerlijk zijn, is het nu echt zo erg als een dergelijke website een paar uur uit de lucht is?

Vergelijk het met de best bewaakte locatie, hoewel mensen daar niet binnen kunnen komen, kunnen we wel de bedrijfsvoering ontregelen. Ze kunnen de muren bekladden en blokkades opwerpen om te voorkomen dat mensen het gebouw kunnen betreden. Ja, dan kun je je beveiliging nog zo goed op orde hebben, maar echt tegenhouden kun je dit soort zaken niet.

Kortom: een beetje lullig is het wel, maar ik vind dat we er nu ook weer niet te zwaar aan moeten tillen. Opnieuw in de lucht brengen en weer vrolijk doordraaien…zal ongetwijfeld nog een keer gebeuren en dat moeten we dan maar accepteren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.