‘Horrortandarts’ werkt nu in Spanje

Je zou toch denken dat we met de deelname aan de Europese unie ook zouden voorkomen dat malafide artsen binnen die unie aan het werk blijven. Helaas is dat op dit moment nog niet zo.

De in Nederland veroordeelde ‘horrortandarts’ Ben V. is in Spanje gewoon weer aan het werk als tandarts. Hij opende een praktijk in Marbella gericht op Nederlandse gepensioneerden (bron).

Op zich natuurlijk goed dat we erachter komen dat zo’n klaploper ergens anders weer aan de slag is, maar dat komt niet omdat we dat nu zo goed monitoren. Nee, sterker nog deze ontdekking is puur op toeval gebaseerd:

Een medewerker van de officier die in Spanje op vakantie was kreeg een huis-aan-huisblad onder ogen met een advertentie van V.

Wees dus gewaarschuwd, ga je op vakantie naar Marbella, dan hoop ik voor je dat je geen kiespijn krijgt van de Paella want voor je het weet kom je met een slechter gebit terug naar Nederland.

Te gek voor woorden als jet het mij vraagt. Er is al eerder een discussie gevoerd over de zwarte lijsten waarop artsen vermeld staan die uit hun ambt ontheven zijn. Concreet is dat volgens mij nog niet, heel raar maar er waren een aantal artsen tegen. Toch mag wat mij betreft, met het nieuwe kabinet, deze discussie weer oplaaien. Het kan toch niet zo zijn dat een arts in het ene land zijn werk niet meer mag doen, terwijl hij in het andere land weer rustig aan de slag kan?

Genoeg regels die ons vanuit de EU worden opgelegd, dit mag er dan wel één zijn die daaraan wordt toegevoegd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.