Inbraak mailbox staatssecretaris was geoorloofd

Hoofdredacteur Altan Erdogan van weekblad Revu wordt niet gestraft voor een inbraak in de mailbox van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie waarmee wilde Revu aantonen dat de e-mail van bewindslieden onvoldoende beveiligd is. Volgens de politierechter heeft Revu zuiver journalistieke bedoelingen gehad met de inbraak, en is vervolging daarom een ongeoorloofde inbreuk op de persvrijheid (bron).

Nou, als jullie het nog snappen, mogen jullie het me uitleggen. Als je dus journalist bent mag je inbreken onder het mom van het landsbelang, dan hoeft Alberto Stegeman (die rondjes in de tuin en rond het vliegtuig) liep niets te vrezen, het is landsbelang.

Waar kan ik me aanmelden als journalist, moet je dan lid zijn voor de bond van journalisten ofzo? Dan krijg ik een vrijbrief om te doen wat ik wil, het is in het landsbelang.

250 km/u over de snelweg? Landsbelang.
Inbreken in het torentje van JP? Landsbelang.
Snoepjes pikken bij de snoepwinkel? Landsbelang.
Een oud vrouwtje beroven? Landsbelang.
Ik wilde alleen maar laten zien hoe simpel het was.

En als jullie me dan toch iets willen maken word ik ook nog lid van de Bond van Wetsovertreders.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.