Inbreker op heterdaad gepakt

Een inbreker uit Tiel is dinsdagnacht op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in zijn woonplaats. Hij had de voordeur van een woning in de omgeving van het station geforceerd, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Een getuige had de inbreker even daarvoor met een zaklamp zien lopen in de tuin en waarschuwde de politie (bron).

Tot zover niets bijzonders dat ons gaat verrassen vandaag, toch? Gewoon een simpel berichtje over een inbreker. En dat is al erg genoeg. Het zal je gebeuren dat je ’s nachts lekker ligt te slapen en je beneden geluiden hoort. De angst grijpt je naar de keel en je hoopt dat je het verkeerd gehoord hebt.

Besluit je om je bed uit te gaan en naar beneden te gaan? Met alle gevaren van dien? Straks staat er beneden inderdaad een gevaarlijke inbreker die vast een kop groter is dan jij bent.

Het verrassende aan dit bericht? De betreffende inbreker blijkt een jochie van 12 jaar oud te zijn. De politie, die werd binnengelaten door de inmiddels ontwaakte bewoners, kon de jongen in de woonkamer arresteren. Als verklaring gaf de jongen dat hij wel eens wilde ervaren hoe het is om in te breken.

Oké, het is mij ook opgevallen dat je nog maar weinig jongeren lekker buiten ziet spelen, lekker voetballen of verstoppertje spelen lijkt er niet meer bij. Altijd gedacht dat het kwam omdat ze liever achter de spelcomputer of het internet zaten.

Maar niets blijkt minder waar. Overdag spelen ze niet meer buiten omdat ze dan slaap in moeten halen. ’s Nachts moeten ze immers op oorlogspad.

Ach, de beste jongen zal wel een slechte jeugd hebben gehad en zal het zo kwaad niet bedoelen. Toch? Maar hoe bedoel je: een slechte jeugd gehad…zit hij daar niet middenin? Heel benieuwd wat de toekomst voor deze jongen in petto heeft, maar veel goeds beloofd het niet te worden.

De jeugd heeft de toekomst. Nu maar hopen dat hij straks niet wil ervaren hoe het is om bijvoorbeeld iemand te vermoorden, een meisje aan te randen, een bank te overvallen of welke criminele ervaring dan ook.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.