Smartengeld na een inbraak

Het is je misschien al opgevallen. Maar deze week is het de week van de verrassende wendingen. Niets is wat het lijkt dat het is. Zo ook dit bericht niet.

Na het lezen van de titel zou je kunnen denken dat de slachtoffers van een inbraak de inbreker aansprakelijk stellen en smartengeld willen zien om hun psychische schade te verzachten. Dat lijkt inderdaad het meest logisch, maar dan zou dit bericht deze week nooit een plaatsje verdient hebben.

Een illegale Algerijn heeft voor een Belgische rechtbank smartengeld gevraagd voor een blessure die hij opliep tijdens een inbraak. Hij raakte gewond aan een been toen hij de ruit van een horecazaak instampte. De 20-jarige crimineel werd op heterdaad betrapt, omdat hij door zijn verwonding niet kon vluchten. Hij werd in een ziekenhuis geopereerd op kosten van de belastingbetaler. Hij wilde echter ook het leed vergoed zien van het ‘bedrijfsongeval’ (bron).

Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. De rechter in Brugge wees zijn verzoek af. Hij kreeg wel 2 jaar cel voor in totaal zeven inbraken, meldden Vlaamse media woensdag.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.