Inbrekers roven tv’s uit cellen

Brutale inbrekers hebben de afgelopen weken twee keer toegeslagen in de gevangenis in Hoorn. Beide keren roofden ze televisies uit de cellen van hun collegacriminelen…De inbrekers klommen over het hek, braken een raam open naast een noodtrap en gingen zo naar binnen. Ondanks een alarmsignaal wisten ze te ontkomen (bron).

Ik snap best dat een uitbraak voorkomen in dit geval belangrijker is dan een inbraak voorkomen. Maar als het al zo makkelijk was om binnen te komen, hoe makkelijk is het dan om buiten te komen? Jammer genoeg staat daar niets over in het bericht. Volgens mij moet dat redelijk eenvoudig zijn: breek het raam open, neem de noodtrap en klim over het hek, oftewel neem de omgekeerde route die de inbrekers genomen hebben.

Je moet als inbreker trouwens wel lef hebben om in een gevangenis in te breken, er lijken me toch makkelijkere manieren om (legaal of illegaal) aan tv’s te komen. Of heeft deze gevangenis geinvesteerd in de nieuwste tv’s (3D, 4D, wat kan er tegenwoordig allemaal niet)? Dit geldt hadden ze waarschijnlijk beter kunnen besteden aan de inbraakbeveiliging.

Vreemd eigenlijk dat een gevangenis alles doet aan uitbraakbeveiliging maar dat deze maatregelen een inbraak niet kunnen voorkomen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.