Je geld…of je snoep

Voor de Amsterdamse politie lijkt het inmiddels dweilen met de kraan open. Nu het eventjes rustiger is wat overvallen op waardetransporten betreft, dienen voorlopig de busjes van snoepleverancier Lekkerland weer begeleid te worden door auto’s met agenten…Het politiekorps ziet zich hiertoe gedwongen nadat medewerkers van het bedrijf meerdere keren zijn beroofd in de hoofdstad…Over de buit zegt de politie niets, maar duidelijk is dat geld, snoep en tabakswaren in verkeerde handen terecht zijn gekomen. (bron).

Het moet toch niet veel gekker worden in dit land. Denk je een leuke baan te hebben gevonden bij een snoepautomaten exploitant loop je een verhoogd risico om overvallen te worden. Voor het bedrijf en de medewerkers is het er op dit moment in ieder geval geen lui Lekkerland.

Straks moeten alle snoepleveranciers ook nog in gepantserde auto’s met een nummer op het dak gaan rijden.

Hoeveel geld zal zo’n chauffeur nu eenmaal bij zich hebben? Zullen toch geen wereldschokkende bedragen zijn, zou je zeggen. Goed, nu is voor de een € 50 euro al veel, maar om nu voor een kleine buit iemand op deze manier te overvallen gaat toch te ver.

Misschien komt het wel omdat ze ook sigarettenautomaten exploiteren en komen ze eigenlijk niet voor het geld maar juist voor de rookwaar. Ik zeg: naar beneden die accijns op sigaretten zodat ze pakjes weer betaalbaar worden, ook voor de criminelen.

De volgende stap is waarschijnlijk dat alle snoepautomaten worden omgebouwd zodat alleen chippen en pinnen nog mogelijk is. Wel zo veilig voor de chauffeurs natuurlijk…maar of wij daar nu zo gelukkig mee moeten worden? De overvallen zullen dan afnemen, maar de gevallen van skimming zullen dan juist weer toenemen.

Nu ga ik snel nog even naar Jamin…stel je voor dat de chauffeurs straks in staking gaan en er in de schappen geen snoep meer te halen is…ik moet er niet aan denken dus ga maar vast hamsteren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.