Ja, dat is ook niet zo handig

Een van de beruchtste Italiaanse maffiabazen is in de nacht van maandag op dinsdag gearresteerd. De Italiaanse politie wist hem op te sporen dankzij zijn profiel op sociale netwerksite Facebook, waarvoor hij vanuit zijn schuilplaats met een mobiele internetverbinding inlogde (bron).

Daar zit je dan, als maffiabaas, in een donker hol ondergedoken om uit de handen van de politie te blijven. Dat van dat donkere hol kan ik niet bevestigen overigens…maar dat is het beeld dat bij mij oppopt. Waarschijnlijk zat hij gewoon in een mooie villa met uitzicht op zee…maar ja dat maakt het verhaal minder mysterieus.

Waarom zou je als maffiabaas een profiel op Facebook willen hebben? Is niet juist de bedoeling dat je low profile door het leven gaat? Blijkbaar niet.

Advies voor alle maffiabazen (en ieder ander die niet gevonden wil worden): blijf ver weg van het internet, dat is de enige mogelijkheid om geen sporen na te laten. Ok, wil je dan toch op internet, maak dan geen profiel van jezelf op sites als Facebook en wil je ook dat…benader dat dan niet als je ondergedoken zit.

Overigens is dit niet nieuw. De politie maakt al geruime tijd dankbaar gebruik van sociale netwerksites om mensen op te sporen en onderlinge relaties in kaart te brengen. Als je niets te verbergen hebt (voor de politie) is dat natuurlijk niet zo erg…maar anders moet je je daar toch wat meer bewust van worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.