Kinderen gevaar voor bedrijfsnetwerk

Ouders en leraren hebben onvoldoende kennis om kinderen wegwijs op internet te maken, waardoor uiteindelijk de beveiliging van bedrijfsnetwerken in het geding komt…Uit onderzoek blijkt dat veel Britse kinderen de werk- of thuiscomputer van hun ouders gebruiken en huiswerk op onbeveiligde USB-sticks mee naar school nemen. Verder gebruikt de helft van de kinderen P2P-netwerken voor het downloaden van muziek, wat uiteindelijk tot het downloaden van malware kan leiden (bron).

Ja, dat is toch een puntje voor alle werkende ouders om bij stil te staan. Hoe ga jij op je werk uitleggen dat je laptop aan alle kanten uit zijn voegen barst door alle porno en illegale MP3-tjes die erop staan? Hoe ga je aan je baas uitleggen dat het je verschrikkelijk spijt dat door jouw laptop het hele netwerk geinfecteerd is geraakt met het nieuwste virus? Je collega’s zijn dan misschien blij met je (die krijgen een paar dagen onbetaald verlof omdat ze niet kunnen werken) maar jij plukt er de wrange vruchten van.

Dit is natuurlijk vrij simpel op te lossen…je koopt privé gewoon een laptop van een paar honderd euro daar laat je lekker je kinderen (en misschien ook nog wel je vrouw) op internetten. De troep die ze binnen halen kan jouw laptop niet beinvloeden (tenzij je je jouw laptop weer in het thuisnetwerk hangt zonder enige vorm van bescherming).

Het zal je toch gebeuren, de hele dag hard gewerkt aan de presentatie voor die nieuwe grote lead…een potentiele opdracht van miljoenen met een contract voor de komende jaren…zijn al jouw sheets vervangen door plaatjes met mensen in hun vleeskleurige pak.

Vaders…hou je kinderen binnen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.