Lek in HP printers geeft hackers toegang tot bestanden

Printerfabrikant HP waarschuwt voor een beveiligingslek in verschillende LaserJet printers waardoor aanvallers toegang tot bestanden op de printer kunnen krijgen. Het gaat onder andere om de configuratie van de pinter, maar nog veel erger om gecachte versies van geprinte documenten. Als oplossing heeft HP nieuwe firmware uitgebracht, maar ook het uitschakelen van de interface wordt geadviseerd.

Er wordt steeds meer apparatuur op het bedrijfsnetwerk aangesloten. Printers, kopieerapparaten en zelf koffieautomaten krijgen hun plek in het netwerk. Bij veel van deze apparatuur is een connectie via internet mogelijk, bedoeld voor onderhoud van de apparatuur, maar bij foutieve configuratie geven deze connecties grote risico´s voor het bedrijfsnetwerk.

Een duidelijke netwerk architectuur geeft de mogelijkheid tot een goed inzicht in de connecties die in uw netwerk aanwezig zijn. Op basis van deze architectuur kan een goede beveiligingsarchitectuur worden opgezet. Op deze manier ontstaat een inzicht in de connecties en kunnen de nodige beveiligingsmaatregelen genomen worden om ongeautoriseerde toegang of virus injectie te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.