Lijk Papadopoulos uit graf gestolen

De stoffelijke resten van de verleden jaar overleden vroegere president van Cyprus, Tassos Papadopoulos, zijn uit zijn graf ontvreemd. Dieven openden zijn graf nabij Nicosia en gingen er met het lijk vandoor…De politie heeft nog geen mededelingen gedaan over de zaak. Daardoor is de reden voor de diefstal niet duidelijk. Mogelijk zou het lijk gestolen zijn om losgeld te krijgen. Dat gebeurde eerder ook in Oostenrijk met het stoffelijk overschot van een Duitse miljardair (bron).

Een lijk stelen? Een lijk stelen om losgeld te krijgen? Het moet toch allemaal niet veel gekker worden in deze wereld.

Dan moet je toch wel helemaal van het pad zijn. Het lijk, dat al een jaar begraven lag, uit de grond en uit de kist halen en er vervolgens de benen mee nemen. Ik kan me er werkelijk niets bij voorstellen, maar helemaal gezond ben je dan niet (understatement).

Hoe gaan ze in hemelsnaam geld eisen? Anders vermoorden we hem? Hoe ga je tonen dat het ook echt het lijk van deze man is? Zijn pink afsnijden? Hoeveel losgeld kunnen ze daar voor vragen?

Als ze deze criminelen ooit pakken, hoe zullen ze dan berecht worden? Als ontvoerders of als dieven? Kun je iets ontvoeren dat geen leven (meer) heeft of is het dan automatisch diefstal?

Nee, helaas, ik heb meer vragen dan antwoorden en echt gezellig is dit bericht ook niet, sorry. Duidelijk is wel dat je dus zelfs na je dood niet veilig bent en wat je daar nu weer aan moet doen weet ik ook nog niet, misschien dan toch maar je lichaam schenken aan de wetenschap?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.