Hyves-spammer krijgt 12.000 euro boete

De OPTA heeft een privepersoon die 3,2 miljoen ongewenste “krabbels” via sociale netwerksite Hyves verspreidde, een boete van 12.000 euro opgelegd. In de berichten maakte de spammer reclame voor zijn website infamousgangsters.com waar, deels tegen betaling, een maffiaspel gespeeld kan worden…Ondanks de 3,2 miljoen spamkrabbels, ontving Hyves slechts 1.300 klachten van haar gebruikers. Daarop nam de sociale netwerksite contact op met de OPTA…De spam werd in een periode van 14 dagen gestuurd en was niet succesvol, want volgens de OPTA heeft de spammer er “geen aantoonbaar substantieel financieel voordeel mee behaald” (bron).

Heb uiteraard even snel op zijn site gekeken maar kan er helaas niet vinden welke kosten er verbonden zijn aan het spelen van dit spel. Volgens de OPTA heeft hij er geen substantieel financieel voordeel mee behaald. Ehm, zonde want nu moet hij de boete van zijn zakgeld betalen. Ach, waarschijnlijk krijgt hij nu zoveel bezoekers op zijn site dat die boete snel terug is verdiend. Negatieve reclame is immers ook reclame.

Ik vraag me echt af of hij zijn bezoekersaantallen omhoog ziet schieten, en zo ja met hoeveel dan.

Het zegt overigens ook wel wat over de omgang met SPAM, er zijn 3,2 miljoen berichten verzonden en 1300 mensen reageren daarop. Stel dat er ook nog eens 650 mensen zijn die wel de site hebben bezocht (ik weet het, het is een aanname) en dat die allemaal € 25,- betaald hebben (ja, ook dit is een aanname). Dan heeft hij nog steeds € 3.000 verdient.

Voor een kleine jongen is 12.000 euro natuurlijk enorm, maar wat zegt dit voor grote bedrijven? 12.000 euro voor zoveel media aandacht? Kosten-baten analyse maken en SPAMMEN die mensen. Oh ja, ik weet nog wel een adresje die het voor jullie kan automatiseren en voor € 12.000 wil hij vast meewerken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.