Nederlander geruster op vakantie dankzij alarminstallatie

Een kwart van de Nederlanders overweegt een alarminstallatie te kopen. 10% wil dat voor de zomervakantie en 15% in de toekomst…Het bezit van een alarminstallatie heeft twee doelen. Enerzijds schrikt het inbrekers af en verhoogt het de pakkans, maar minstens zo belangrijk is het feit dat een alarminstallatie leidt tot een veiliger gevoel op vakantie. De helft van de mensen met een alarminstallatie geeft namelijk aan dat zij met een veiliger gevoel op vakantie gaan dan voorheen zonder alarminstallatie (bron).

Het blijft altijd een mooie discussie: helpt een alarmsysteem inderdaad om inbraak te voorkomen? Waarschijnlijk wel als we het hebben over de kruimeldiefjes maar de wat zwaardere jongens laten zich er niet door afschrikken (zeker niet door de huis-tuin-en-keuken alarmsystemen van een paar tientjes). Een kruimeldief heeft ook niet een huis op het oog maar maakt gebruik van de mogelijkheden die hij in de wijk tegenkomt terwijl de zwaardere jongen eerder bewust zal kiezen voor een bepaald huis.

Uit het onderzoek blijkt dat de mensen met een alarmsysteem geruster op vakantie gaan, de vraag is of dat ook werkelijk zo is. Het merendeel van de alarmsystemen vereist dat er eerst iemand gaat kijken voordat de alarmcentrale een surveillant of de politie inschakelt. Zit je dus lekker in het zonnetje te genieten van je wel verdiende vakantierust dan is de kans groot dat het alarm je een sms stuurt dat er iets mis is. Jij moet dan eerst op zoek gaan naar iemand die het even kan checken. Hopelijk heb je daar vooraf afspraken over gemaakt en weet je direct wie je moet bellen. De vraag is alleen of je iemand (bijv. je buurman, je kinderen, je ouders) naar je huis wil sturen als er een inbreker rond loopt, wil je dat op je geweten hebben.

Maar goed, ga er even vanuit dat er iemand polshoogte is gaan nemen en dat er daadwerkelijk is ingebroken. De alarmcentrale zal dan de politie in schakelen maar zit jij nu echt nog zo rustig op vakantie? Je weet niet wat de schade is en wat er allemaal gestolen is terwijl je nog 3 weken heerlijk van de zon mag genieten. Nee, volgens mij is in sommige gevallen geen bericht een goed bericht.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.