Ontslag na ophangen webcam in toilet

Een medewerker van de Radboud Universiteit Nijmegen is ontslagen omdat hij een webcam had opgehangen in het invalidentoilet van een van de faculteiten (bron).

Nooit gedacht dat mijn weblogje zoveel impact op de wereld zou hebben ;-0 Misschien moet ik dan toch nog maar een keer benadrukken dat ik niet verantwoordelijk ben voor wat anderen doen, ook niet als ze hier op ideeën gebracht zijn. Maar goed, alle gekheid op een stokkie…voor diegene die nog steeds denken dat dat soort praktijken in ons kikkerlandje niet voorkomen misschien toch een waarschuwing. Dit is niet de eerste keer dat ze hier iemand voor oppakken.

Zomaar wat voorbeeldjes:

  • In juli was het al Albert Verlinde die door BNN bespioneert werd met een verborgen camera in een prijs. Albert kom op…een prijs (het Gouden Oor) die helemaal niet bestaat, je had beter kunnen weten.
  • De restauranteigenaar van pizzeria Sorrento in Leiden hangt een celstraf van drie maanden boven het hoofd. De horecaman wordt verdacht van het ophangen van een verborgen camera op het damestoilet in de zaak. Volgens de eigenaar van de zaak waren de camera’s trouwens opgehangen om zo gasten die drugs gebruiken te betrappen. Waren ter voorkoming van drugsgebruik niet van die mooie blauwe lampjes ontwikkeld?
  • De 47 jarige studentenbegluurder (mooi woord trouwens) die vrouwelijke studenten in een studentenhuis via verborgen camera’s begluurde gaat vrijuit. De man zou camera’s in de plinten van het huis hebben verstopt. Een van de studentes trof bij het klussen in de Amsterdamse studentenwoning bedrading aan, die leidde naar het huis van de buurman. Op zolder stond een computer met foto’s en video’s van ontblote studenten. Vier van hen spanden de zaak aan. Klein foutje van de politie…de man filmt er waarschijnlijk al weer lustig op los.
  • Het laatste nieuws: “Justitie verdenkt een 45-jarige Engelsman uit Groningen van aanranding van de eerbaarheid: de man had verborgen camera’s laten plaatsen op een kamer in zijn woning die hij aan studentes verhuurde.” (bron)

Voor die mensen die liever niet “gevoyeurd” worden, zijn er natuurlijk ook weer tegen maatregelen:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.