Pinautomaat opgeblazen

Een pinautomaat in Oost-Souburg is opgeblazen met een handgranaat. De granaat heeft de voorkant van de pinautomaat verwoest, maar ontplofte niet volledig.

De resten werden teruggevonden in het plantsoen tegenover de bank. Het Explosieven Opruimings Commando heeft het projectiel meegenomen en de politie is bezig met een buurtonderzoek. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt (bron).

Dit lijkt een nieuwe manier van de criminelen op aan geld te komen en is de afgelopen tijd al meer geprobeerd (sla het nieuws er maar op na). Een geluk bij een ongeluk is dat ze niet bij het geld zijn gekomen, als dat zo blijft zullen ze deze nieuwe modus operandi (aanvalswijze) hopelijk weer snel verlaten.

Je moet er toch niet aan denken dat je rustig je hondje aan het uitlaten bent en de pinautomaat ontploft (voor de goede orde het is een geldautomaat, een pinautomaat staat in de winkels en geeft geen geld). Ik vrees met grote vreze dat ze het nog wel een aantal keer zullen proberen…vooral met een grote boog om de geldautomaat heen lopen als je geen geld hoeft te pinnen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.