Overval is kansloos door plofkoffer

Twee of drie mannen probeerden de geldloper van zijn koffer met geld te beroven, maar blijkbaar wisten ze niet dat zo’n actie gedoemd is te mislukken. Het geld zat in een plofkoffer en daarin zit een verfbom die afgaat als de geldloper beroofd wordt. Een paar meter verderop gebeurde dat, waardoor al het geld onder de verf kwam en dus onbruikbaar werd. De overvallers lieten de koffer in de zaak achter en vluchtten vervolgens weg richting parkeerplaats waar ze onder bedreiging van een vuurwapen iemand zijn auto uit dwongen en er daarmee vandoor gingen (bron).

De overval mag dan mislukt zijn, waardoor ze niet aan geld hebben kunnen komen, maar je zal daar als niets vermoedende bestuurder met een wapen bedreigd worden om je auto af te staan. Ik weet niet of het aan mij ligt of dat het ook echt zo is, maar het lijkt wel steeds erger te worden. Steeds erger en met steeds meer bedreiging. Het is wachten op het moment dat dit een keer fout gaat en er doden bij vallen.

De politie heeft er alle aandacht voor en gaat er extra personeel op inzetten voor 2010. De vraag is of dat echt zijn vruchten af zal werpen. Eigenlijk zijn het allemaal “hit and run” overvallen die binnen een paar minuten geklaard zijn…de schade achteraf (zowel emotioneel als fysiek) duurt helaas voor de slachtoffers langer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.