Politie is op zoek naar paarse dieven

De politie is op zoek naar paars geverfde dieven. De dieven werden besmeurd met paarse verf toen ze een ramkraak pleegden op een winkel in Soest.

In de pinautomaat die ze vervolgens meenamen zat een verfbom tegen diefstal. De politie trof een paars gekleurde winkel, busje en pinautomaat aan. Van de daders is nog geen spoor te bekennen (bron).

Je zou toch zeggen dat een stelletje paarse dieven niet zo moeilijk te vinden zou moeten zijn. Hoe legt een crimineel dat trouwens thuis aan zijn vrouw uit? Maar goed, het is in ieder geval weer eens wat anders voor ze dan een blauwtje lopen…alleen weet ik niet wat je beter kan hebben.

Opvallend aan het bericht is verder dat ze het een pinautomaat noemen die beveiligd was tegen diefstal. Op zich is bekend dat bij een geldautomaat (zo’n ding in de muur waar je na je pas en pincode geld uit krijgt) dit soort maatregelen genomen kunnen worden. Bij een pinautomaat (zo’n ding bij de kassa waar je je pas en pincode invoert en je geld automatisch wordt overgeschreven) had ik dit nog niet gehoord. Dus of ze hebben wat termen door elkaar gehaald of pinautomaten worden tegenwoordig ook al beter beveiligd.

Oh ja, en als je je afvraagt wat je in hemelsnaam met een pinautomaat moet (waar dus geen geld in zit): die worden weer volop gebruikt om te skimmen. Veel verhalen zijn al bekend waarbij in een winkel wordt ingebroken maar waar niets lijkt te zijn gestolen, achteraf blijkt dan dat ze de pinautomaten hebben omgewisseld waardoor de klanten worden geskimd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.