Nieuwe app iPhone verspreidt pikante foto’s

Sinds kort is er een nieuw programmaatje verkrijgbaar voor de iPhone. Met deze app, genaamd Quip, is het mogelijk om gratis foto’s met elkaar uit te wisselen. Dankzij een lek in de software zijn echter al duizenden intieme kiekjes op straat beland(bron).

Maak het gratis en het zal gebruikt worden. Zorg ervoor dat het een hype wordt en nog meer mensen gaan het gebruiken. En ja, dan gaan de wetten van de grote getallen gelden…dan zitten er dus ook kiekjes bij met wat meer huidskleur dan we gewend zijn.

Volgens de makers van Quip is het met de app mogelijk om zonder extra kosten op een gemakkelijke manier foto’s naar elkaar te sturen. Wat ze er echter niet bij vertellen is dat het voor een ieder die een beetje kaas heeft gegeten van computers, mogelijk is om stiekem mee te kijken. Quip slaat de foto’s namelijk ongecodeerd op, op een publiekelijk toegankelijke webserver. Hierdoor vormen de pikantste kiekjes een makkelijke prooi voor kwaadwillende lieden.

En als het dan eenmaal gratis is en er veel gebruikers zijn, ja dan kunnen we niet meer zonder en blijkt dat er toch wat nadeeltjes aan dat gratis kleven. Je moet toch bezuinigen als we het gratis aan willen bieden en dan bezuinigen we niet op functionaliteit maar op beveiliging (logisch, toch?). Het nadeel van gratis voor de gebruikers is dat ze geen poot hebben om op te staan, welke rechten heb je eigenlijk als iets je gratis aangeboden is?

Gelukkig zijn er ook nog mensen die niet naakt poseren maar die gewoon (voor anderen) saaie foto’s op hun Iphone hebben staan.

Op forums zijn inmiddels al duizenden foto’s gepubliceerd. Veel van deze plaatjes laten mensen zien die naakt poseren of seks hebben. Andere foto’s van een honkbalwedstrijd of baby’s zijn een stuk minder pikant.

De beste oplossing om niet op de vele fora te belanden is dus gewoon zorgen dat je foto’s voor anderen totaal niet interessant zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.