Politie stopt met opnemen blikschade

De politie komt vanaf 1 januari niet meer naar alle ongelukken waar alleen sprake is van lichte blikschade. Bij een groot deel van de gevallen moeten weggebruikers voortaan zelf de schadeformulieren invullen. De politie wil met de nieuwe richtlijn een einde maken aan de willekeur binnen de korpsen (bron).

De vraag wat ze dan nu wel gaan doen is natuurlijk te makkelijk. Nee, wat mij nu juist opvalt aan dit bericht is dat er dus wordt toegegeven dat er willekeur binnen de korpsen aanwezig is.

‘Sommige korpsen rukken nog wel uit, andere niet’, stelt de zegsman. ‘We willen daar graag wat eenduidigheid in aanbrengen.’ Zo wordt gezegd. Kunnen we dan de conclusie trekken dat er op andere vlakken ook willekeur is? Rukken ze in de ene regio wel uit voor een inbraak terwijl ze dat in de andere al niet meer doen? Pakken ze in de ene regio wel oplichters op terwijl de targets in de andere regio daar niet over gaan?

Een politie orgaan waarin willekeur aanwezig is. Ik vind het een eng idee, moeten zij niet gewoon de wet handhaven zonder ook maar enige willekeur toe te passen?

Gelukkig dragen ze zelf de oplossing aan: ze gaan een beroep doen op de zelfredzaamheid van de burgers. Ehm, ja, ja. Wel eens naar X-factor, Idols enzo gekeken? Als dat de gemiddelde Nederlander is dan heb ik zo mijn vraagtekens bij onze zelfredzaamheid.

Als iedereen nu even belooft dat ze niet tegen mij aan zullen rijden, dan beloof ik jullie hetzelfde. Hebben we ook geen blikschade, hoeven we ook geen beroep te doen op onze zelfredzaamheid.

Nu maar hopen dat de brandweer en ambulance deze insteek niet overnemen. Komt de brandweer straks niet meer bij kleine brandjes en de ambulance laat je gewoon liggen als je niet erg genoeg gewond bent.

Leve de veranderingen in ons, ooit zo, sociale klimaat. Een dooddoener natuurlijk, maar was dan vroeger echt alles beter?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.