‘Veel fraude met leaseauto’

Van de 250 duizend mensen die aan de Belastingdienst opgaven niet meer dan de toegestane 500 kilometer privé onbelast te hebben gereden, bleken veertigduizend van hen te hebben geknoeid met hun rittenregistratie…Vanaf volgend jaar staat hierop een basisboete van 4920 euro (bron).

Veertigduizend leaserijders die geknoeid hebben met de rittenregistratie? Wow, is dit een echt aantal dat gemeten is of uit een steekproef doorberekend?

Vanaf volgend jaar een basisboete van € 4920? Ik weet niet wat nu de consequentie is, maar hoewel dit bedrag misschien wat hoog klinkt, is het voor veel leaserijders altijd nog minder dan de bijtelling. Als het dan ook nog aftrekbaar is, ja dan kan het misschien heel interessant worden. Maar goed, het is een basisboete, als ze je pakken zul je best het haasje zijn.

Als afsluiting nog even een sommetje voor Wouter Bos: € 196.800.000 (40.000 x € 4920), kun je daar wat mee om de staatsschuld iets te verminderen? Of misschien kunnen jullie het stoppen in het potje voor het storten van asfalt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.