Prive Hyves profielen vaak toch te bekijken

Vaak schermen mensen hun Hyves profiel af zodat deze alleen te zien is door vrienden. Deze Hyves profielen zijn niet voldoende beveiligd. Gebruikers die hun profiel afschermen zijn vaak in de veronderstelling dat alleen vrienden dan nog hun profiel kunnen zien. Uit het onderzoek is gebleken dat dit niet waar is. Via een achterdeur is namelijk een groot gedeelte van je profiel nog steeds zichtbaar. Dit is in meeste gevallen mogelijk door de standaard Hyves instellingen of door instellingen die gewijzigd zijn door de gebruiker zelf. Via RSS feeds zijn foto’s, gadgets, blog, WWW’s, krabbels, buzz, polls, events en tips nog steeds te bekijken (bron).

Voor die mensen die balen dat hun moeder ook op Hyves zit maar waarvan haar profiel is afgeschermd natuurlijk de ideale oplossing. Nu kun je ongestoord kijken naar de foto’s die ze erop gezet heeft.

Oh ja, ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor wat jij met deze informatie doet. En of het echt zo simpel is? Wie zal het zeggen.

Oh ja, mocht je gewoon de laatste foto’s op Hyves willen zien dan kan het makkelijker. Ga naar Hyves klik dan onderaan (bij RSS feeds) op “Nieuwste foto’s” en vervolgens kom je automatisch op de foto’s uit. Kortom: wees gewaarschuwd, iedereen kan je foto’s zien…maar goed, je hebt vast niets te verbergen als je ze toch al op Hyves zet.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.