Rampenoefening voetbalstadion loopt uit de hand

Een grote rampoefening in stadion Euroborg in Groningen is dinsdagavond een beetje uit de hand gelopen. Het was de bedoeling om de Mobiele Eenheid en hun voertuigen te bekogelen met tennisballen, maar sommige mensen die als hooligan fungeerden gooiden ook stenen naar de agenten. Hierna begonnen steeds meer figuranten met stenen en modder te gooien en besloot de leiding de oefening af te blazen. Aan de rampenoefening deden 1500 mensen mee (bron).

Ja je vraagt er natuurlijk ook wel een beetje om als je de politie als schietschijf inzet. Geef de deelnemers tennisballen dan kan er niks verkeerd gaan. Totdat de tennisballen op zijn natuurlijk, dan gaan we gewoon door met alles wat los en vast zit. Zou de politie tijdens de oefening ook zijn uitgerust met piepschuim knuppels en speelgoed handboeien?

Een ding is me niet duidelijk: waarom stop je als het uit de hand loopt? Als het uit de hand loopt dan is dat al een mooi evaluatiepunt en het verhoogd alleen de realiteit van de oefening maar. Doet me een beetje denken aan de reactie van een klein kind…zodra ze het spelletje niet meer kunnen winnen vinden ze het niet leuk meer.

Hopen maar dat ze binnenkort geen brandoefening houden in het Euroborg stadion…als die uit de hand loopt kan je niet even vragen of we kunnen stoppen…de boel fikt dan gewoon echt af.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.