Roze verlichting tegen hangjeugd

Speciale roze verlichting zou mogelijk een effectief middel kunnen zijn om hangjeugd te verdrijven. Het speciale roze licht blijkt namelijk pukkels en acne extra goed zichtbaar te maken, waardoor jongeren liever niet in dit licht verblijven. Volgens wetenschappers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie is de roze verlichting daarom na klassieke muziek en het uitzenden van een hoge toon een van mogelijke oplossingen die kunnen worden ingezet om hangjongeren op plaatsen waar ze ongewenst zijn te verdrijven (bron).

De jeugd van tegenwoordig heeft het niet makkelijk meer, wordt jouw favoriete hangplek nog niet bedreigd door klassieke muziek of hoge tonen, hebben ze alweer wat nieuws ontdekt. Je moet er maar opkomen: roze verlichting waarbij pukkels goed te zien zijn. Het is natuurlijk wel een vriendelijke manier om de hangjongeren te verjagen maar of je als buurt met dit soort maatregelen nu zo blij moet zijn?

De volgende ontwikkeling staat ook alweer voor de deur want behalve roze licht, klassieke muziek en hard hoog-frequentgeluid, zou mogelijk ook een voor jongeren onaangename geur een verdrijvend effect kunnen hebben.

Waar heb je meer last van? Van de hangjongeren of van die klassieke muziek die de hele dag gedraaid wordt? Van die roze verlichting die in je achtertuin straalt of de geur die verspreid wordt? We zeuren vaak dat jongeren nauwelijks meer buitenspelen en alleen maar achter de spelcomputer hangen, maar ja wat wil je? Als je wel buiten wilt spelen wordt je doof van de muziek of de hoge tonen en je staat ook nog eens midden in de spotlight, een roze stinkende spotlight in dit geval.

Ben benieuwd wat voor maatregelen ze binnenkort allemaal kunnen bedenken om de hangouderen tegen te gaan. Zij scheuren met hun scootmobiel op hoge snelheid door de winkelcentra: ik zeg punaises en spijkers op de grond zodat ze een lekke band krijgen, hogere stoepranden zodat ze daar met hun rollator ook niet meer op kunnen. Geheid dat je ze achter de geraniums krijgt.

Ach een beetje meer tolerantie (zowel tegen de hangjongeren als de hangouderen) kan volgens mij geen kwaad. “Vroeger” was er zo’n mooie slogan: roken, we komen er samen wel uit…volgens mij kunnen de de essentie daarvan gewoon weer invoeren: we komen er samen wel uit (tip voor de overheid en postbus 51: leg www.wekomenersamenweluit.nl alvast vast, kan jullie campagne mooi ondersteunen).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.