Skimapparatuur in 10 seconden te plaatsen

Skimmers hebben maar een paar seconden nodig om hun apparatuur te plaatsen, dat blijkt uit beelden van het Duitse Bundeskriminalamt (BKA). Vorig jaar werden 18.000 Duitsers slachtoffer van skimming en bedroeg de totale schade 40 miljoen euro. Volgens het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) bedraagt de schade in heel Europa 500 miljoen euro (bron).

De schade bedraagt in Europa alleen al 500 miljoen, daaruit kun je wel concluderen dat deze vorm van misdaad loont. Sterker nog, het zal een van de weinige “bedrijfstakken” zijn die een economische groei heeft laten zien. Geen last van de financiele crisis dus.

De apparatuur is zo simpel maar goed nagemaakt dat de gebruiker van een geldautomaat het nauwelijks ziet, met het aanbrengen van deze apparatuur binnen 10 seconden wordt de kans op een heterdaadje dus ook kleiner en kleiner. Gelukkig hebben we (vaak) de beelden nog zul je zeggen. Op zich is dat waar, maar zie deze jongens maar eens op te sporen. Deze jongens opereren door heel Europa en vertrekken daarna weer snel naar huis (vaak Roemenie). Als je ze al te pakken krijgt dat heb je met de uitvoerders te maken en zeker niet met de geniale breinen achter deze vorm van criminaliteit.

De banken werken er hard aan om de geldautomaten te beveiligen tegen deze aanvallen, het is een wedloop die voorlopig nog aan houdt. Hebben de banken net weer een nieuwe maatregel verzonnen dan richten de criminelen zich gewoon op de pinautomaten in winkels, parkeerautomaten in parkeergarages, betaalautomaten op de stations en ga zo maar door. Voorlopig blijft het goed opletten en zal deze vorm van criminaliteit nog wel even aanhouden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.