Statistieken van de politie zijn onbetrouwbaar

Door een nieuw, omslachtig ict-systeem worden veel processen verbaal nooit ingevoerd. De statistieken zijn daardoor sinds vorig jaar al ”volstrekt onbetrouwbaar” geworden, erkent de politie zelf. Het vorig jaar bij alle korpsen ingevoerde computersysteem Basisvoorziening Handhaving (BVH) is zo omslachtig, dat veel agenten aangiftes, bekeuringen, processen verbaal, observaties en andere handelingen niet meer invoeren (bron).

Dat is een hele vooruitgang voor de politie als je dit leest. Aan de andere kant, als veel agenten de gegevens niet meer invoeren hebben ze meer tijd om op straat te controleren. Zo zouden we dus meer blauw op straat moeten hebben door een nieuw falend ICT-systeem. Nu nog hopen dat ze zich dan ook echt op de criminaliteit richten en niet op ons brave burgers die een paar kilometer te hard rijden (ja, jullie, ikzelf natuurlijk niet, ik hu me keurig aan de regels).

Ben wel heel benieuwd hoe ze aan het eind van het jaar gaan rapporteren over de targets die gesteld zijn, als we nu al weten dat de gegevens onbetrouwbaar zijn hoe kunnen we dan nog nagaan of de targets gehaald worden?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.