Netwerkstoringen bij de politie

De invoer van aangiftes is aan banden gelegd bij diverse politiekorpsen. Dit om een netwerkstoring het hoofd te bieden, die al sinds vorige week loopt. Korpsen in Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe en Gelderland hebben al sinds vorige week last van een computerstoring (bron).

Gisteren al een bericht over het ICT-systeem van de politie dat zo moeilijk is dat geen agent zich er meer aan waagt. Nu een bericht over netwerkstoringen bij de politie. Gaat lekker als je het zo leest. Gelukkig zijn er geen problemen met C2000, stel je voor ūüėČ

De statistieken waren dus al niet betrouwbaar vanwege het systeem maar worden nog onbetrouwbaarder door netwerkstoringen. We zullen ongetwijfeld aan het eind van het jaar horen dat de criminaliteit in Nederland voor het zoveelste jaar is gedaald. Raar eigenlijk dat we allemaal een minder veilig gevoel krijgen.

Nee, de statistieken liegen er niet om, echt, uit de cijfers blijkt dat de criminaliteit best meevalt. Niemand die zich aan het eind van 2010 bij het horen van de statistieken nog herinnert dat de systemen onbetrouwbaar zijn.

Nou, kom maar op met het rekeningrijden…zal ongetwijfeld ook een succes worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.