Tweede dode Mexicaanse griep in Nederland

In Nederland is een tweede persoon overleden aan de Mexicaanse griep. Het gaat om een 58-jarige man. Net als het eerste slachtoffer was hij al ernstig ziek voor hij griep kreeg. Zo meldt nu.nl

Er is al veel ophef gemaakt over de Mexicaanse griep en we moeten nog maar afwachten of het echt zo’n rampscenario wordt als voorspeld is. Voorlopig kunnen we in ieder geval de les trekken dat de instanties het eigenlijk ook allemaal niet weten. Ga je gezond naar de grieppoli (het nieuwe woord voor 2009?) kom je met Mexicaanse griep thuis. Raadt het RIVM je aan om vooral niet naar de huisarts te gaan, adviseert Minister Klink juist van wel.

Maar goed dit blog gaat over security en risk, wat heeft de griep daarmee te maken? De continuïteit van de bedrijfsvoering kan er ernstig door in gevaar komen. Is het niet omdat de medewerkers ziek zijn, dan wel omdat ze in quarantaine zitten (in dat geval is het middel erger dan de kwaal).

Aan de andere kant blijkt dat de Nederlandse Spoorwegen met iets meer dan 70% van de medewerkers nog treinen kan laten rijden. Als ik bij de NS werkte zou ik me ernstig zorgen gaan maken…ik zie een flinke bezuinigingsronde aankomen bij de spoorwegen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.