Verander complexiteit: Inkoopcontracten

Vandaag gaan we in op de complexiteitsfactor: Inkoopcontracten

Zeer waarschijnlijk zul je tijdens de verandering met meerdere leveranciers te maken krijgen. Dan wordt het allemaal nog iets ingewikkelder. Zeker als de leveranciers onderling samen moeten werken om jou het gewenste resultaat te leveren. Wellicht concurreren de leveranciers met elkaar of hebben zij weer onderaannemers die aangestuurd moeten worden.

Bij uitbesteding van grote en complexe IT-omgevingen zien we bijvoorbeeld dat er gewerkt wordt met meerdere percelen die over meerdere (meestal buitenlandse) leveranciers worden verspreid. Deze leveranciers moeten vervolgens de onderaannemers aansturen (Third Party Management) en moeten samenwerken om de hele IT-omgeving draaiend te houden.

Zonder de juiste afspraken komt van samenwerking bar weinig van terecht en we schreven het al eerder: de regie moet je zelf in handen houden want daar blijf jij, naar je klanten toe, toch echt verantwoordelijk voor.

Schat dus in hoeveel leveranciers betrokken worden en je krijgt een goede indicatie van de complexiteit van de inkoopcontracten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.