Verander complexiteit: Onderaannemers

Vandaag gaan we in op de complexiteitsfactor: Onderaannemers

We mogen er dan misschien voor kiezen om met een beperkt aantal hoofdleveranciers samen te werken, dat wil niet zeggen dat we niet afhankelijk zijn van onderaannemers die op hun beurt weer leveren aan onze hoofdleveranciers. Maar deze onderaannemers hebben ook weer leveranciers waardoor een heel spinneweb aan afhankelijkheden ontstaat waar we van afhankelijk zijn voor ons uiteindelijk beoogde resultaat.

Het is te makkelijk om hieraan voorbij te gaan en dit, conform Third Party Management, over te dragen aan onze leveranciers. We zullen zelf wel degelijk inzicht moeten hebben in de keten om de complexiteit in te schatten.

Denk maar eens aan het feit dat Toyota de afgelopen jaren verschillende malen auto’s terug heeft moeten roepen omdat er iets mis was met de remmen of de versnellingsbak. Toyota lijdt de imagoschade maar maakt op haar beurt weer gebruik van verschillende leveranciers.

Dit geldt ook voor jouw verandering. Jouw klanten of managers spreken jouw er op aan, ook als je daar zelf niet direct iets aan kunt doen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.