Verander risico: Koerswijziging bedrijf

Vandaag gaan we in op het risico: Koerswijziging bedrijf

Als het goed is, is er een link gelegd tussen de verandering en de missie en strategie van de organisatie. Het kan voorkomen dat tijdens de uitvoering van je project een koerswijziging voordoet die veel impact heeft. Misschien is jouw project ineens een stuk minder belangrijk geworden en misschien dat je project wel helemaal wordt stil gezet.

Vanuit de ogen van de project manager natuurlijk niet leuk, maar als je een project draait dat helemaal geen toegevoegde waarde meer heeft voor de nieuwe koers dan moet je wellicht besluiten om zelf bespreekbaar te maken wat de plannen zijn met dit project. Het heeft geen zin om door te gaan als het resultaat niet meer aansluit bij de missie en strategie van de organisatie.

Ben jij bezig met een groot reorganisatie project voor een afdeling terwijl er zojuist besloten is die hele afdeling af te stoten? Dan sluit het project wellicht niet meer aan bij de nieuwe inzichten die de toekomstige koper heeft. De vraag is of je door moet gaan met het risico dat de tijdslijnen worden overschreden en het resultaat niet aansluit bij de gewijzigde inzichten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.