Waarom je niet moet slapen in een vliegtuig

De Franse politie heeft een stewardess van vliegmaatschappij Air France opgepakt, omdat ze voor duizenden euro’s aan contant geld, cheques en juwelen van slapende passagiers zou hebben gestolen (bron).

Ben je net terug van vakantie met het vliegtuig? Controleer dan even goed of je al je spullen nog hebt. Zitten je ringen nog aan je vingers en zit je creditcard nog in je portemonnee? Ja? Dan zou ik bijna concluderen dat je niet met Air France hebt gevlogen. Moet of mag je nog op vakantie? Let dan de komende vlucht extra goed op je spullen, veel koffie drinken zodat je lekker wakker blijft.

Het is natuurlijk best een raar fenomeen. Op het vliegveld wordt je gewaarschuwd je spullen goed in de gaten te houden en je tassen nergens onbeheerd achter te laten. Maar als we eenmaal in het vliegtuig zitten dan bergen we onze handbagage netjes boven ons hoofd op en kijken er voorlopig niet meer naar om. Soms zit het bagagerek boven je zo vol dat jouw spullen helemaal aan de andere kant van het vliegtuig liggen zodat je er helemaal geen zicht meer op hebt.

Een beetje handige jongen haalt de meest waardevolle spullen makkelijk uit je handbagage en stopt het in zijn eigen tas. En laten we eerlijk zijn: je stopt juist je meest waardevolle spullen in je handbagage zodat je er goed op kunt letten. Raar eigenlijk dat je er dan niet op let als je eenmaal in het vliegtuig zit, zal wel te maken hebben met vertrouwen en gewoonte. Je portemonnee laat je normaal ook niet onbeheerd achter in een openbare ruimte maar in een vliegtuig ineens wel.

Volgende keer als ik ga vliegen let ik toch maar weer eens extra goed op…na een aantal vluchten zal dat ook wel weer wegzakken, maar goed. Eén voordeel heb ik in ieder geval: ik val niet zo makkelijk in slaap in een vliegtuig.

Overigens kwam de 47-jarige Lucie R. als verdachte in beeld, omdat haar levensstijl niet overeen zou komen met haar inkomen. Dat is natuurlijk altijd het nadeel van dit soort criminele acties, je moet toch iets met de gestolen waar doen en dan komt het toch een keer uit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.