Creatieve apensmokkelaar door de mand gevallen

Hadden we het gisteren nog over de stewardess die rare capriolen uit haalde in het vliegtuig, maar onderschat ook de passagiers niet.

Op de internationale luchthaven van Mexico-Stad is een man aangehouden die op een wel erg creatieve wijze probeerde achttien aapjes zijn thuisland binnen te loodsen: hij had de dieren in sokken gedaan en onder zijn kleding verborgen (bron).

Is dit nu wat we marktwerking noemen? De man verklaarde in Peru omgerekend zo’n 23 euro te hebben betaald voor ieder aapje. In Mexico worden naar schatting prijzen tot ruim duizend euro neergeteld voor de springaapjes. Met een dergelijk winst percentage wordt het voor smokkelaars natuurlijk wel erg aanlokkelijk om dieren over de grens mee te nemen. Van de 18 aapjes zijn er 16 in leven gebleven. Als die voor € 1.000,- per stuk verkocht worden dan heb je je vlucht in ieder geval terug verdient en hoef je die maand ook niet meer bang te zijn dat je geen eten op de plank hebt.

Voorlopig hoeft deze man zich trouwens geen zorgen te maken dat hij niet te eten krijgt, want hij zit op water en brood. De aapjes zullen de komende tijd waarschijnlijk beter te eten krijgen dan deze man.

De man heeft al aangegeven nooit meer aapjes te smokkelen, volgende keer zal hij zich op een andere diersoort richten en ik heb al een idee op welke diersoort en hoe hij het zal proberen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.