Dat verwacht je niet: Bergwandelen gevaarlijker dan skien

Voor al die werkgevers, die tijdens de winterperiode vrezen voor de inzet van hun personeel vanwege gebroken benen, geldt dat de zomerperiode vele malen meer risico’s met zich mee brengt.

Volgens het Oostenrijks Persbureau is wandelen in de bergen namelijk gevaarlijker dan skiën. Vorig jaar kwamen in de alpenrepubliek 92 mensen om het leven tijdens een wandeltocht in de bergen. Het afgelopen winterseizoen stierven 44 skiërs…Twee derde van de ongevallen bij wandelaars gebeurt tijdens de afdaling van een berg. Het dalen vereist meer concentratie dan het klimmen (bron).

Binnenkort zullen Oostenrijk, en waarschijnlijk Zwitserland ook, wellicht op de lijst van risicolanden worden opgenomen. Naast de landen die we moeten mijden vanwege oorlog en infectieziektes kan er een nieuwe categorie worden toegevoegd: namelijk die met gevaarlijk landschap. Ik zeg: internationaal alle landen met bergen opnemen op deze lijst en toeristen verbieden daarheen te gaan. Dit kan een mooie boost geven aan het toerisme in Nederland.

Ach, het blijft een opmerkelijk bericht. Juist als je verwacht dat iets gevaar oplevert blijkt dat mee te vallen. Waarschijnlijk letten de mensen dan toch automatisch beter op of heeft het er mee te maken dat je op sneeuw toch minder hard valt dan op de kleigrond? Binnenkort de eerste zomerse gipsvluchten? We zullen zien.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.