Woensdag gevaarlijkste dag voor inbox

Omdat het morgen alweer woensdag is, komt onderstaande informatie vandaag al goed van pas zodat we morgen extra alert kunnen zijn.

Woensdagen in maart waren het meest geliefde moment voor aanvallers om via e-mail bij bedrijven en organisaties in te breken. Beveiligingsbedrijf FireEye analyseerde in de eerste vier maanden van dit jaar wanneer gerichte aanvallen, voorzien van kwaadaardige bijlage of link, voorkwamen. De meeste aanvallen vinden op woensdag plaats, gevolgd door donderdag. Zondag, zaterdag en vrijdag zijn het rustigst (bron).

Nu zou je natuurlijk je wekelijkse vrije dag of je wekelijkse emailvrije dag voortaan op woensdagen kunnen laten vallen maar dat is natuurlijk niet de oplossing want het gaat om berichten die op woensdagen in je mailbox zijn verschenen.

Wel vreemd overigens want de drukste dagen op een kantoor zijn toch meestal de dinsdagen en de donderdagen. Woensdag is alweer halverwege de week, dus men neemt graag een vrije dag of werkt graag thuis op die dag. Nou ja, je bent gewaarschuwd en morgen moet je dus weer een keer extra alert zijn op vreemde mailtjes en niet zomaar allerlei links en foto’s openen. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de woensdagen, hou daar de andere dagen ook gewoon rekening mee en jij bent in ieder geval een stuk veiliger.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.