Zo ziet een terrorist er dus uit…

…althans, volgens de Amerikanen dan.

Altijd al gedacht dat terroristen mannen met lange baarden waren? Het lijkt er nu toch op dat we dit stereotype echt los moeten laten. Natuurlijk kun je terroristen niet herkennen aan de lengte van hun baard, dat zou het allemaal wel erg gemakkelijk maken.

Hoe gek het onderstaande filmpje ook mag lijken (en ja, natuurlijk denk ik er ook het mijne van), maar toch is in het verleden gebleken dat kinderen als koerier gebruikt werden voor drugstransporten. Voor zover ik weet en me kan herinneren nog niet voor terroristische aanslagen overigens (mocht je het filmpje niet direct zien dan even op “vernieuwen” klikken).

Toch blijft het schokkend om te zien dat zelfs onschuldige kinderen al met dit soort maatregelen geconfronteerd moeten worden. Overigens ben ik ook benieuwd of ze huisdieren die met je meevliegen ook zo goed controleren. De hokken waarin ze meevliegen waarschijnlijk wel, maar wat als jouw hond een bolletjesslikker blijkt te zijn…ben jij daar dan verantwoordelijk voor?

Ik wil natuurlijk niemand op ideeën brengen dus ik ga er vanuit dat bij twijfel ook huisdieren even door een scanner gaan ofzo. Maar mochten we in de toekomst zo’n incident tegenkomen dan zie ik de kop in de krant van wakker Nederland al voor me: “Drugshond vindt drugstransporthond”.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.