De Belastingdienst…boeven zijn het

De politie heeft vorige week een medewerker van de Belastingdienst Zuidwest aangehouden op verdenking van corruptie en overtreding van de Opiumwet. Een tweede belastingambtenaar wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Hij is dinsdag eveneens aangehouden, maar inmiddels weer vrijgelaten (bron).

Het lijkt er op dat de bezuinigingen bij de Belastingdienst nu toch echt hun tol beginnen te eisen waardoor de ambtenaren naarstig op zoek zijn naar bijverdiensten. Ben natuurlijk ook benieuwd of ze de bijverdiensten netjes op hun formulieren hebben ingevuld, anders kan er nog een aanklacht voor belastingontduiking bij komen.

De ambtenaren zijn tijdens het onderzoek geschorst. Als ze terecht verdacht zijn, worden ze ontslagen. Dat lijkt me niet meer dan logisch, toch? Verder neem ik aan dat ze vervolgd zullen worden als inderdaad blijkt dat hun bijverdiensten in het zwarte circuit plaats hadden.

De Belastingdienst: leuker kunnen ze het niet maken…makkelijker wel. In het licht van bovenstaand bericht geeft dat toch ineens een heel andere invulling aan zo’n slogan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.