Vliegen via Franfurt is nu een stuk veiliger

Een werknemer van de luchthaven van Frankfurt is vorige week op staande voet ontslagen nadat was gebleken dat hij kleine camera’s in twee damestoiletten op de luchthaven had geïnstalleerd (bron).

Op zich natuurlijk niet eens zo’n opmerkelijk bericht, we hebben het al vaker voorbij zien komen en het zal alleen nog maar toenemen. Dergelijke gadgets worden steeds goedkoper en zijn steeds makkelijker te bestellen via internet. Binnen een paar dagen heb je de spullen in huis en kun je naar lieve lust verborgen opnames maken. Misschien nog wel het meest opmerkelijk is dat het bericht geplaatst werd in het gedeelte dat Reiskrant genoemd wordt. Natuurlijk gaat het hier om vliegen en een vliegveld, maar de relatie met lekker op vakantie gaan kan ik zo even niet vinden.

Op zich is er geen hoger recherche werk aan te pas gekomen om deze man te achterhalen trouwens. De camera’s werden per toeval ontdekt…ja, dat kan gebeuren. That’s all in the game, zullen we maar zeggen. Maar om nu jezelf op te nemen is toch wel een beetje erg dom.
De man liep tien dagen geleden tegen de lamp toen een vrouw bij toeval een camera ontdekte. Toen de politie beelden van beveilingscamera’s op de luchthaven nader bekeek, was daarop de dader te zien tijdens het verstoppen van de camera’s.

Je ziet het overigens wel vaker dat daders gepakt worden omdat ze na hun daad hun buit etaleren. Foto’s op Facebook of Hyves, Tweets waarin wordt aangegeven dat ze weer een paar nieuwe fietsen in de aanbieding hebben en ga zo maar door.

Voorlopig zullen we het er maar op houden dat verborgen camera’s een steeds groter risico gaan vormen. Niet alleen omdat je mogelijk in een toilet gefilmd wordt, maar juist ook voor bedrijven. Hoeveel informatie gaat er niet op deze wijze de deur uit? Hoeveel vergaderkamers worden niet afgeluisterd? Komt niet voor? Ehm, think again, misschien goed om er toch maar eens een onderzoekje naar te doen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.