Goed voorbeeld doet goed volgen

Bij de arrestatie van een man in Eindhoven werd zijn 9-jarige zoon zo kwaad dat hij de agenten bedreigde met een mes (bron).

Dat doet ie anders nooit hoor. Ik hoor het de vader zo zeggen. Vraag is natuurlijk waar al die agressie nu toch vandaan komt? Leren ze het op school, spelen ze teveel computerspelletjes of kijken ze teveel actiefilms? Ach, vader is vast ook niet zo’n lieverdje: waarom zou hij anders gearresteerd worden?

Als we tegenwoordig al bang moeten zijn voor jongetjes van 9 dan zie ik het somber in voor de mensheid. Vroeger speelden we nog gewoon oorlogje, met geweren gemaakt van proppenbuis. Ja, geef het maar toe, dat deed jij ook. Tenzij je misschien een jong meisje was, maar dan heb je die vervelende gastjes met proppenbuizen vast ook wel eens gezien, namens ons allemaal bied ik collectief excuses aan.

Oorlogje spelen is er niet meer bij tegenwoordig, tenminste, niet meer buiten op straat. Als we nu al oorlogje spelen dan doen we dat het liefst 3D met een internetverbinding zodat we interactief bezig zijn. Dat vinden wij nu misschien wat vreemd, maar hoe denk je dat de ouderen er over dachten dat wij oorlogje speelden? Die zullen daar ook aan hebben moeten wennen.

Maar goed, we dwalen wel heel erg af. Feit is dat er blijkbaar in de hoofden van kinderen andere dingen omgaan dan in onze hoofden (of in ieder geval in die van mij). Kijken we terug naar een bericht eerder deze week waarbij een jong meisje werd gefouilleerd dan moeten we misschien toegeven dat de risico’s toch aan het veranderen zijn. En helaas zijn de brave kindertjes daar het slachtoffer van.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.