“58% wil internetbankieren via vingerafdruk”

Hoe betrouwbaar de gegevens van dit onderzoek zijn, mag je zelf bepalen, maar blijkbaar speelt er nogal wat als het gaat om internetbankieren.

Ruim de helft van de Nederlanders (58%) wil internetbankieren via vingerafdruk of stemherkenning in plaats van een wachtwoord, aldus een aanbieder van biometrische oplossingen. De grote meerderheid (80%) van de 522 ondervraagde Nederlanders geeft aan zich zorgen te maken dat ze worden gedupeerd als hackers binnendringen in de computersystemen van zijn of haar bank (bron).

Prima natuurlijk dat een aanbieder van biometrische oplossingen met dit soort gegevens naar buiten komt. Als de markt er niet is, kun je altijd nog proberen hem zelf te creëren. Geef ze eens ongelijk. Maar ik volg zelf niet helemaal dat het komt omdat 80% zich zorgen maakt als de hacker het computersysteem van de bank binnendringt. Het computersysteem van de bank, is toch echt het probleem van de bank.

Waar de Nederlander zich zorgen om moet maken is om de eigen pc. Zorg er maar voor dat je eigen pc een beetje veilig is en zorg er maar voor dat niet iedereen zomaar bij je wachtwoord kan. Dan zijn we al een stuk veiliger. Maar wacht even, het merendeel van de banken maakt gebruik van identifiers (of hoe alle banken ze dan ook mogen noemen). Daar komt geen wachtwoord aan te pas.

Ehm, volgens mij begint het bericht steeds meer te rammelen, maar goed. Daarnaast moeten we natuurlijk nog wel even nadenken over onze privacy. Waar worden die vingerafdrukken dan opgeslagen en wat kan ik in de nabije toekomst nog meer met een vingerafdruk?

Nee, ik hou het voorlopig toch maar bij een wachtwoord. Die is nu eenmaal makkelijker te wijzigen dan je vingerafdruk als je een keer gehackt bent.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.