Biseksuele vrouwen op Facebook verdacht

Als ik het me goed kan herinneren hebben we al eens een dergelijk bericht aangehaald, maar goed, dat is alweer zo lang geleden dat we je er best nog een keer voor kunnen waarschuwen.

Word je op Facebook bevriend door een biseksuele vrouw die je niet kent, pas dan op. De kans is namelijk groot dat het om een spamprofiel gaat. Uit onderzoek blijkt dat van alle nepprofielen zo’n 58 procent van ‘biseksuele vrouwen’ is…Ook zijn nep-profielen te herkennen aan het bizarre hoge aantal ‘vrienden’. Een gemiddeld spamprofiel heeft 726 vrienden, terwijl de gemiddelde echte Facebook-gebruiker er 130 heeft. (bron).

Nu kun je je natuurlijk afvragen waarom je in hemels naam bevriend zou willen zijn met een onbekende, maar goed. Als je dan toch besluit om iedereen toegang tot jouw privé leven te geven dan weet je nu dat biseksuele vrouwen met veel vrienden je waarschijnlijk meer overlast gaan bezorgen dan genot.

Zelf heb ik geen Facebook (en ik sluit niet uit dat dat voorlopig ook nog wel even kan duren dus stop maar met zoeken) maar ik verbaas me er keer op keer over hoeveel mensen over zichzelf openbaar maken. Misschien verbaas ik me er trouwens wel meer over hoeveel mensen reageren op berichten van elkaar. De telefoon van mensen die actief op Facebook zijn lijkt af en toe wel een stroboscoop en met de beat van al die piepjes kun je ook al bijna een top40 hit scoren.

Maar goed, doe lekker wat je niet laten kunt maar pas op voor Spam-profielen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.