Jeugd lijdt aan social media-stress

Hadden we het er gisteren al over dat de telefoons van actieve Facebook gebruikers als stroboscoop gebruikt kunnen worden en dat de piepjes een flink aantal beats per minuut zijn?

Dan merken we vandaag op dat de jeugd lijdt aan sociale media-stress. Maar wat mij betreft mag je jeugd hier erg ruim zien want ook mensen die al lang en breed hun rijbewijs hebben zie ik erg gestrest omgaan met alle social media die ze proberen te volgen.

De jeugd van tegenwoordig lijdt aan stress dankzij de social media. Nederlandse jongeren tussen de 13 en 18 jaar worden in de greep gehouden door hun smartphone…Door geluidjes, pushberichten, aandacht en beloningen kunnen ze maar moeilijk loskomen van hun mobieltje, blijkt uit onderzoek van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij…Jongeren geven aan niet meer zelfstandig te kunnen stoppen, omdat ze bang zijn buitengesloten te raken (bron).

Inmiddels is er weer een heel nieuwe verslaving bij en die heeft een flinke impact op “de jeugd van tegenwoordig”. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe deze generatie zich verder zal vormen in de toekomst. Natuurlijk zitten er veel negatieve kanten aan en natuurlijk kost het heel veel tijd, maar misschien gaat het ons ook wel enorm veel moois brengen in de toekomst.

Misschien ontstaat er een heel nieuwe generatie (voor zover dat nog niet het geval is) die werk en privé op een andere manier gaat scheiden. Die anders omgaat met informatie. Die veel sneller reageert op allerlei berichten. Hoe die trend zich zal ontwikkelen weet ik niet, maar benieuwd ben ik wel.

Feit is ook dat dit impact zal hebben op organisaties, op bedrijfsprocessen, op risico’s, op informatiebeveiliging. We zullen weer tegen heel nieuwe uitdagingen aanlopen en eerlijk is eerlijk: ik kan er niet op wachten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.