Jongetje verjaagt inbreker met lolly

De films van Home Alone kennen we allemaal, maar wist je ook dat die films op de waarheid zijn gebaseerd?

Een 9-jarig jongetje uit Den Haag heeft donderdag voorkomen dat een inbreker zijn huis binnen kwam. Kinderen waren in een speeltuin aan het spelen toen ze een onbekende man bij de woning zagen. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze dat hij met iets tegen het raamkozijn aan het slaan was. Samen met een vriendje gooide het onbevangen jongetje een lolly en een tak naar de inbreker, die van schrik de benen nam (bron).

Erg zonde van de lolly van het jongetje natuurlijk. Maar wat voor inbreker ben je, als je je laat verjagen met een lolly en een tak? Zo zie je maar weer dat de inbrekers dus echt kiezen voor het makkelijkste huis en dat ze snel naar binnen willen. Leuk natuurlijk dat het jongetje ingreep, maar waarschijnlijk had de inbreker ook de benen genomen als een bejaarden zijn of haar kunstgebit naar hem had gegooid.

Genoeg gekkigheid. Er zit natuurlijk een boodschap in dit verhaal en dat is dat je er in ieder geval voor moet zorgen dat jouw huis niet de makkelijkste prooi van de wijk is. Gewoon goed hang en sluit werk kan al wonderen verrichten (zeker als we niet vergeten om alle ramen dicht te doen als we weg gaan).

En voor al die mensen die hele dagen hangjongeren voor de deur hebben. Ze mogen dan wat lawaaiig zijn, maar ze hebben misschien wel voorkomen dat inbrekers jouw huis belaagd hebben.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.