Facebook klaagt over gebrek aan hackers

Hoewel het natuurlijk een beetje een vreemde titel is, zit er wel een verhaal achter.

Facebook is blij met de hackers die op verantwoorde wijze op de sociale netwerksite proberen in breken, maar klaagt over het aantal mensen dat dit kan. Sinds enige tijd betaalt Facebook beveiligingsonderzoekers die problemen op de website vinden en die vervolgens direct rapporteren.

“Als je ons een redelijke tijd geeft om op je melding te reageren voordat je die publiek maakt, en de moeite doet om privacyschendingen, het vernietigen van gegevens of het belasten van de dienstverlening tijdens je onderzoek probeert te voorkomen, zullen we je niet aanklagen”, zegt Chief Security Officer (CSO) Joe Sullivan (bron).

Het gaat er met name om dat de hackers er verantwoord mee om moeten gaan. Daarbij willen ze dan wel graag een redelijke tijd hebben om het op te lossen en als je buiten hun boekje gaat dan komen ze je alsnog van je bed lichten maar dat is niet meer dan acceptabel. Sterker nog, ze willen je er graag voor betalen als je een gat vindt.

Lijkt me een mooie uitdaging voor alle hackers. Hier heb je in ieder geval te maken met een bedrijf of site waarvan je mag verwachten dat ze de beveiliging goed op orde hebben. Dit is niet zomaar een website van een kleine onderneming. Wat mij betreft dus prima, laat die websites van kleinere organisaties met rust en richt je op de grote jongens.

Maar ja, dan moet ik Facebook toch gelijk geven. Er zijn te weinig echte hackers en teveel scriptkiddies die alleen maar weten hoe de standaard tooltjes werken. Jammer dus voor de kleine organisaties want die zullen nog net zo hard aangevallen worden. Maar hier kunnen de mannen zich wel van de jongens onderscheiden en grote kans dat Facebook de echte mannen niet alleen betaald voor de informatie maar ze daarna ook nog een leuke job aanbiedt.

Nou, als ik een echte hacker zou zijn, dan zou ik het wel weten. Zelfs als ik een scriptkiddie zou zijn dan zou ik het wel weten, dan zorgde ik er namelijk voor dat ik me tot de echte hackers mocht gaan rekenen zodat ik er ook nog flink voor betaald werd. Maar helaas, ik ben geen techneut en ik ben geen hacker. Facebook hoeft dus voorlopig aan mij geen geld over te maken, jammer want volgens mij weten ze van gekkigheid niet meer wat ze met al die dollars moeten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.