88% van de webshops is onvoldoende beveiligd

Het aantal onveilige webwinkels dat de betaalmethode iDEAL aanbiedt groeit veel sneller dan het aantal veilige webshops… Bij 88% van de onderzochte webwinkels kan de data met vertrouwelijke persoonsgegevens worden afgetapt…De betaalmethode van iDEAL is beveiligd, maar de handelingen op de website van de webshops daarentegen niet (bron).

Currence (die de betalingen afhandeld) en het College Bescherming Persoonsgegevens (die op zou moeten komen voor de privacy) maken zich er niet druk om (past vast niet binnen hun hokje). Het bestaansrecht van die organisaties zouden we wellicht ook eens moeten evalueren.

Ja, daar zit je dan als consument, net voor de feestdagen, blijkt dat de webshops niet veilig zijn. Moet je alsnog door de regen en de kou de stad in om je kado’s te kopen. Ga je geld uit de muur halen wordt je geskimd. Loop je met een dikke portemonnee door de stad wordt je overvallen, wil je afrekenen blijkt dat je vals geld hebt gekregen bij je vorige aankoop. Loop je terug naar je auto krijg je een regenbui op je hoofd en is het pakpapier doorweekt. Heb je eindelijk je auto teruggevonden tussen al die andere auto’s heb je een bekeuring, rij je de stad uit krijg je een aanrijding. Heb je eindelijk je kado in de schoen of onder de boom gedropt komt je vrouw thuis met een verrassing…ze heeft zoiets leuks gekocht op internet…kun je weer van vooraf aan gaan beginnen. Ach, ik stop met typen anders gaan jullie me nog cynisch vinden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.