Advocaat moet bh uittrekken bij bezoek aan client

Zo, het is weer vrijdag. Laten we de week maar weer eens afsluiten met een luchtig bericht…en dat mag je letterlijk nemen in dit geval.

Vrouwelijke advocaten uit Rotterdam die clienten in de gevangenis willen bezoeken, moeten voor zij worden binnengelaten hun bh uittrekken. Beugel-bh’s worden vanwege veiligheidsredenen onder een scan gelegd (bron).

Blijkbaar kennen we de truc met de vijl in de taart inmiddels wel en zijn we over gestapt op andere manieren om de criminelen te voorzien van allerhande werktuig om zichzelf vrij te pleiten. Ik hou het graag netjes, maar je moet toch een behoorlijke dame zijn, wil je een vijl in je BH kunnen verstoppen.

Of schieten we hier toch niet een beetje door? Natuurlijk moet het onmogelijk zijn om wapens en werktuigen de gevangenis in te smokkelen. Maar hoe vaak is in het verleden een advocaat betrapt op dit soort praktijken? Het lijkt me dat advocaten toch een bepaalde ethiek aanhangen, of zie ik dat verkeerd?

Sterker nog: een advocaat is er helemaal niet bij gebaat als haar client voortijdig ontsnapt. Dan volgt er immers geen rechtszaak en valt er voor de advocaat dus niets te verdienen.

Nee, prima dat we allerlei beveiligingsmaatregelen willen nemen, maar deze maatregelen moeten toch echt gebaseerd zijn op een bestaand risico en zoals we allemaal weten moeten we daarbij de kans en impact bepalen om de juiste maatregelen vast te kunnen stellen. Persoonlijk acht ik de kans groter dat een interne medewerker zaken mee naar binnen smokkelt groter en die hoeven nu juist weer niet gescand te worden.

Zomaar wat overwegingen voor het weekend:

  • zijn beugel BH’s voor vrouwelijk gedetineerden dan ook verboden?
  • mogen advocaten (m/v) geen piercings hebben?

Onderscheid tussen mannen en vrouwen wordt overigens niet gemaakt want ook hij moest zijn BH afdoen:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.