Bedrijfsleven laat economische crisis achter zich

Hebben we nog goede voornemens voor dit jaar, dat wordt je deze week ongetwijfeld nog vaak gevraagd. Normaal heb ik ze zelf niet, voor goede voornemens heb ik immers geen nieuw jaar nodig.

Maar dit jaar wordt het allemaal anders, dit jaar heb ik een goed voornemen: ook ik laat de economische crisis graag achter me en kijk vol goede moed het nieuwe jaar in. Niet dat ik al zoveel last van de crisis heb gehad, maar toch. Als we allemaal maar hard genoeg roepen dat het beter gaat dan gaat het ook vanzelf beter.

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de economische crisis achter zich gelaten. Kredietbeoordelaars zijn in 2010 positiever gestemd over diverse ondernemingen, zo meldt het Financiële Dagblad (bron).

En nee, natuurlijk steek ik mijn kop niet in het zand. Ik zie best dat bedrijven nog erg voorzichtig zijn met nieuwe ontwikkelingen en investeringen. Maar die lucht is snel geklaard als ze zelf ook zien dat het beter kan en beter gaat. Ik kan alleen maar zeggen: wacht niet te lang met investeren, voor je het weet hol je weer keihard achter je concurrenten aan.

Oh ja, vergeet trouwens niet dat bij al die nieuwe ontwikkelingen die op stapel staan we vooral de risico’s niet uit het oog moeten verliezen. We hebben nu de kans om bij nieuwe ontwikkelingen vooraf de risico’s in kaart te brengen…wacht daar niet mee want dan worden de kosten alleen maar hoger.

Een nieuw jaar, met nieuwe ontwikkelingen en weer economische groei…een mooi vooruitzicht, toch? Aan het eind van het jaar evalueren we weer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.