Bodyscan, again

Het gebruik van bodyscanners op vliegvelden stuit op weerstand van Moslims en kinderbeschermers, die vinden dat het maken van naaktfoto’s onacceptabel is. “Realiseer je dat een Moslim zal weten dat zijn vrouw naakt in deze machine is gezien”, zegt Yeffet. “Weet je wat de reactie zal zijn?….Verschrikkelijk.” Inmiddels is er ook in Groot-Brittannie´ kritiek op de bodyscanners, alleen dan vanuit een andere hoek. Volgens kinderbeschermers is het maken van naaktfoto’s van kinderen onder de 18 jaar een misdrijf… Voorlopig worden kinderen dan ook niet gescand (bron).

Het is echt “verschrikkelijk” dat mensen naakt gezien kunnen worden via de bodyscan. Weegt niet op tegen de risico’s die men er mee af wil dekken, toch? Straks gaan dus de kinderen en moslim(vrouwen) niet door de scanner maar alle andere mensen wel.

Gelukkig zijn er altijd nog terroristen die niet willen vliegen:
Veertien Afghaanse Talibanstrijders zijn om het leven gekomen toen de explosieven in hun minibus te vroeg afgingen. De militanten waren de bom in het voertuig in elkaar aan het steken als voorbereiding op een terroristische aanslag in de provincie Kunduz (bron).

Dit was met recht een kansloze missie, net als de bodyscan? Schade: 1 minibus, 14 Talibanstrijders en een hoop opwaaiend stof. Er zijn ergere aanslagen geweest afgelopen jaren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.