Cameratoezicht in het centrum van Vlaardingen

Je zult misschien denken, dit heeft toch geen nieuwswaarde. Maar toch ben ik het daar niet mee eens, natuurlijk is dit een lokale oplossing die al op vele plaatsen wordt toegepast. Maar voor mij, juist voor mij, heeft dit wel degelijk nieuwswaarde.

Oh ja, en voor degene die dat niet weten…Vlaardingen is de plaats waar mijn huis woont (of is deze uitspraak ook al niet modern genoeg meer?).

De gemeente Vlaardingen gaat camera’s plaatsen in het uitgaansgebied van de stad om een veilig uitgaansklimaat te bevorderen. De camera’s worden voor een periode van acht jaar geplaatst met een evaluatie na één jaar…De gemeente had al maatregelen genomen om een veilig uitgaansklimaat te garanderen zoals de invoering van het convenant veilig uitgaan als het opleggen van gebiedsverboden. Ondanks de inzet van deze maatregelen blijft het aantal incidenten in het uitgaansgebied hoog met name voor de delicten bedreiging, mishandeling, ruzie en zakkenrollerij (bron).

Ik ben benieuwd en ga binnenkort maar weer eens een rondje stad lopen om de voortgang in de gaten te houden. Binnenkort kunnen jullie me dus wellicht live op de webcam van de gemeente zien. Als ze hem overdag tenminste ook aanzetten want ’s nachts ben ik niet zo vaak in de stad te vinden.

Het zal een stuk veiliger worden in het pittoreske Vlaardingen, als ik dit bericht mag geloven, nog veiliger (want was het zo onveilig dan? volgens mij viel het wel mee). Iedereen kan weer met een gerust hart hierheen komen, hier zal je niks gebeuren. De vraag is natuurlijk wat je hier als buitenstaander moet doen, maar dat moet je zelf dan maar ontdekken. Ik ben immers het VVV niet (die kun je bereiken via: 010-434 66 66)

Wordt vast vervolgd en laat even weten als je onze stad bezocht hebt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.