Politie zet YouTube in voor opsporen criminelen

De politie in Brabant gaat beginnen met een proef om filmpjes van overvallen en andere misdrijven op YouTube te zetten. Ook Google Maps wordt ingezet met een kaart van de meest recente overvallen (bron).

Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt. De politie die mee gaat met zijn tijd en nieuwe media inzet om criminelen op te kunnen pakken. “Opsporing verzocht” is er maar één keer per week en hoewel dat veel resultaten op kan leveren loopt dat toch altijd een beetje achter de feiten aan. En nee, geen kwaad woord over Anniko van Santen en Sipke Jan Bousema, want ze doen het wat mij betreft prima. Nee, het ligt gewoon aan het inflexibele karakter van uitzendingen via de TV.

Nu kan iedereen via YouTube de films bekijken en hopelijk snel een bijdrage leveren. Uiteraard moet de politie dit nog even combineren met andere nieuwe media als Hyves, Twitter, etc., maar dat gaat ongetwijfeld gedaan worden.

De proef beperkt zich voorlopig tot Midden- en West-Brabant. Bij succesvolle resultaten zal het experiment snel landelijke navolging krijgen.

Hopelijk wordt deze proef een succes zodat de andere korpsen snel aan kunnen sluiten en Nederland weer een stukje veiliger wordt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.